default-header

Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events

HomeNieuwsZomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
24
nov

Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events

Het zomerseizoen van 2023 is succesvol afgesloten door Eurotech Sports & Events. Het bedrijf was al gespecialiseerd in de organisatie en logistiek rondom cyclocross- en wielerevenementen. In het afgelopen zomerseizoen zijn er ook nieuwe markten aangeboord, zoals paardensport, marathons, het EK Gravel en mountainbikewedstrijden.

Het seizoen begon op 16 april met de 57e editie van de Amstel Gold Race in de Limburgse heuvels. Tijdens dit sportevenement was Eurotech Sports & Events aanwezig met de VIP-wagen met Full-HD LED-scherm. Deze multifunctionele trailer van 62m2 is ontworpen met als doel meer toegevoegde waarde te bieden aan de klant. Omdat de VIP-wagen kan dienen als jury-, studio- en merchandisetrailer, resulteert het gebruik van de trailer in minder CO2 uitstoot, minder bewegingen, een betere service en minder reis- en verblijfkosten. Het Full-HD LED-scherm geeft meer betekenis aan sponsoring dan een normaal doek. Op het scherm kunnen logo’s dynamisch worden gevisualiseerd door middel van animatie. Daarnaast kan er een timer of een livestream op het LED-scherm worden getoond.

Hierna was Eurotech Sports & Events in Griekenland met de nieuwe LED-arch jurywagen en de podiumtrailer. Van 2 tot 6 mei vond daar de 2023 International Tour of Hellas plaats. Er was vaak commentaar dat onze LED-arch in sommige gevallen te groot is. Vooraf hadden we hiervoor een plan gemaakt dat we konden toepassen in de derde etappe. Met een weg van maar 5 meter breed reden we hem er in langsrichting in en klapten we de LED-arch 180 graden achter de wagen waardoor we deze dag enorm veel belangstelling kregen.

Vervolgens had Eurotech Sports & Events een druk programma met verschillende wielerwedstrijden van de Lotto Cycling Cup. Bovendien waren we actief bij de Tour de Suisse die werd verreden van 11 tot en met 18 juni 2023. De Ronde van Zwitserland kwam voornamelijk in de media doordat de 26-jarige Zwitserse wielrenner Gino Mäder tijdens de vijfde etappe zwaar ten val kwam en overleed aan de gevolgen hiervan. Eurotech Sports & Events bracht tijdens de volgende etappe een eerbetoon aan Gino Mäder door op het LED-scherm ‘We ride for you Gino’ te projecteren.

Daarnaast waren wij aanwezig bij de ZLM tour, Baloise Belgium Tour, German Road Championships en de Tour de Berlin Feminin. Naast deze geslaagde wielerrondes was Eurotech Sports & Events ook bij het evenement Bobstart Amsterdam. Tijdens dit unieke evenement in de zomer vond op het Westerdoksplein in Amsterdam een internationale duwwedstrijd plaats. Eurotech Sports & Events was hierbij aanwezig met de VIP-wagen met LED-scherm.

Van 23 t/m 30 juli had Eurotech Sports & Events een grote en mooie opdracht, namelijk de Tour de France Femmes 2023. We hebben onze trailer kunnen laten zien op het hoogste sportniveau en alles werkte naar behoren. Eurotech Sports & Events is trots op alle vakmensen die aan de Eurotech LED-arch trailer hebben gewerkt en wat er in 3 jaar is bereikt. We hebben onze eerste A.S.O.-opdracht succesvol volbracht.

Na de Tour de France Femmes was Eurotech Sports & Events actief bij de Lotto Cycling Cup, Memorial Jef Scherens in het mooie Leuven. Ook waren we bij Jumping Zaerum in Sevenum waar we voor het eerst in onze geschiedenis aanwezig waren met onze nieuwe LED-arch jury- en studio wagen met een 8x4m groot scherm voor live beelden. De daaropvolgende Tour Deutschland was een moeilijke ronde voor ons. Dit was weer even een moment om kritisch naar onszelf te kijken. Echter heeft het publiek niks van de technische mankementen gemerkt en konden ze genieten van een mooie ronde. Bij de laatste wedstrijd van de Lotto Cycling Cup, het kampioenschap van Vlaanderen, mochten wij weer de finish met het bijbehorende podium verzorgen.

Op 1 oktober stond de Generali Cologne Marathon op het programma. Een schitterend evenement met in totaal 22.000 hardlopers aan de start. Eurotech Sports & Events heeft twee Expandable trailers, de LED-arch trailer en VIP-trailer, aan elkaar gekoppeld. Onze podiumwagen was ook aanwezig en was uitgerust met LED-scherm van Vidiled. Kort daarna waren we actief bij een andere marathon, namelijk de ASML Marathon Eindhoven. Het evenement was goed georganiseerd door de medewerkers van Golazo. We zijn dankbaar dat we erbij mochten zijn met onze LED-arch jury trailer. Tegelijkertijd met de marathons was Eurotech Sports & Events ook aanwezig bij het EK Gravel, het mountainbikefestijn Roc d’Azur en de eerste Exact cyclocross.

Kortom een druk zomerseizoen waar we positief op terug kunnen kijken. Momenteel bereiden we ons voor op de cyclocrosswedstrijden die in de winter zullen plaatsvinden. Bovendien kijken we uit naar het volgende zomerseizoen vol met nieuwe en mooie uitdagingen.

Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events
Zomerseizoen 2023 van Eurotech Sports & Events